Σχετικά με τη Μήλο - Διαμερίσματα Polyegos View στη Μήλο, στα Πολλώνια
Online Κράτηση
Αναζήτηση

Σχετικά με τη Μήλο

Δεν θα είναι εύκολο να εγκαταλείψετε το διαμέρισμά σας στο Polyegos View, το ξέρουμε, αλλά όταν το κάνετε, η Μήλος είναι ένα νησί εξαιρετικής ομορφιάς, που σας περιμένει να το εξερευνήσετε. Ας δούμε μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του νησιού αλλά και μερικά μυστικά από ντόπιους!

Θα σας υποδεχτούμε με ένα χάρτη της Μήλου, μεταξύ άλλων, όπου μπορείτε να παρατηρήσετε ότι το νησί είναι ένα φυσικό λιμάνι, το μεγαλύτερο μάλιστα του Αιγαίου. Η βόρεια πλευρά είναι η πιο πυκνοκατοικημένη και συγκεντρώνει σχεδόν όλα τα χωριά και τους οικισμούς, ενώ η νότια πλευρά είναι περισσότερο ηφαιστειογενής, ακριβώς κάτω από το ανενεργό ηφαίστειο της Μήλου, η ανατολική δεν είναι εύκολα προσβάσιμη και είναι λίγο πιο βιομηχανική περιοχή και τέλος η δυτική πλευρά είναι η λιγότερο εύκολα προσβάσιμη αλλά είναι παρθένα περιοχή εξαιρετικής ομορφιάς κι εκεί θα βρείτε και το Κλέφτικο.

Ας ρίξουμε μια ματιά στα χωριά και τους οικισμούς της Μήλου: θα ξεκινήσουμε από τα Πολλώνια, όπου βρίσκεται το Polyegos View. Στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού, τα Πολλώνια είναι ένα ήσυχο, παραθαλάσσιο χωριό που συγκεντρώνει το γαστρονομικό ενδιαφέρον του νησιού, με το τοπικό οινοποιείο και μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Μήλου, ενώ από εδώ μπορείτε να περάσετε στο γειτονικό νησί της Κιμώλου. Το λιμάνι του νησιού και ο βασικός κόμβος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι ο Αδάμαντας, στην καρδιά της Μήλου. Πρόκειται για ένα ζωντανό μεγάλο χωριό, με μαγαζιά, εστιατόρια, cafe, supermarket και νυχτερινή ζωή, που αξίζει μία επίσκεψη. Η πρωτεύουσα της Μήλου είναι η Πλάκα, ένα εκπληκτικό παραδοσιακό χωριό στην κορυφή του λόφου, πάνω από τον Αδάμαντα, με στενά πλακόστρωτα δρομάκια, μικρά εστιατόρια και cafe, bar και μικρά μαγαζάκια που σας περιμένουν να τα εξερευνήσετε αλλά προσέξτε να μην ξεχαστείτε γιατί εδώ θα βρείτε τη μαγεία ενός από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα στο νησί! Φυσικά δεν θα αφήσουμε το Κλήμα και τα Μανδράκια έξω από αυτή τη λίστα. Αυτά τα μικρά ψαροχώρια με τα παραδοσιακά σύρματα των ψαράδων σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν.Μπορείτε εύκολα να περάσετε μία εβδομάδα στη Μήλο και πάλι να σας μείνουν πολλά για να δείτε, οπότε δεν είναι τόσο εύκολο να φτιάξουμε μία λίστα με τα καλύτερα αλλά υπάρχουν κάποια αξιοθέατα που δεν μπορούμε να μην τα αναφέρουμε. Το Κλέφτικο για παράδειγμα είναι μάλλον το πιο διάσημο αξιοθέατο της Μήλου. Το παλιό αυτό λημέρι πειρατών είναι ένα σύμπλεγμα από σπηλιές και κόλπους με κρυστάλλινα νερά, που είναι προσβάσιμο μόνο με σκάφος (μην διστάσετε να μας ρωτήσετε για περισσότερες πληροφορίες για τις διαθέσιμες επιλογές). Το Σαρακήνικο είναι η εκπληκτική λευκή ηφαιστειακή παραλία της Μήλου, ένα σεληνιακό τοπίο απερίγραπτης ομορφιάς, ενώ η σπηλιά του Παπάφραγκα είναι μία εντυπωσιακή ηφαιστειογενής σπηλιά με μία μικρή παραλία μέσα (προσοχή όμως, δεν μπορείτε να κατεβείτε κάτω).

Οι Κατακόμβες της Μήλου, το μέρος όπου ανακαλύφθηκε η Αφροδίτη της Μήλου, το διάσημο αυτό άγαλμα, το αρχαίο θέατρο, η αρχαία πόλη της Φυλακωπής, το Μεταλλευτικό Μουσείο, το Λαογραφικό μουσείο και φυσικά το Αρχαιολογικό Μουσείο θα σας ταξιδέψουν στον χρόνο για να εξερευνήσετε την πλούσια ιστορία και τη γεωλογία της Μήλου, δύο στοιχεία που αλληλεπιδρούν για αιώνες για να δημιουργηθεί η Μήλος όπως την ξέρουμε σήμερα.

Κι αν νομίσατε ότι θα κολυμπήσετε σε μερικές παραλίες, ξανασκεφτείτε το γιατί στο νησί υπάρχουν 70 διαφορετικές παραλίες για να διαλέξετε: με βότσαλο, με άμμο, με βράχους, με βαθιά νερά, με ρηχά νερά, δυσπρόσιτες, έρημες, οργανωμένες, ό,τι κι αν προτιμάτε θα το βρείτε εδώ. Από τα βόρεια, με τα Πολλώνια και τον Πολυχρόνη, τον Μύτακα, την Πάχαινα, το Σαρακήνικο, την Πλάθιενα και τον Φυροπόταμο, μέχρι τα νότια και τη Φυριπλάκα, το Τσιγκράδο, τον Προβατά, την Αγία Κυριακή και το Παλιοχώρι, αυτό το νησί δεν θα σας απογοητεύσει. Κι αν δεν σας αρκεί η Μήλος, μπορείτε να κάνετε μία εκδρομή με σκάφος στην Πολύαιγο, το ακατοίκητο νησί απέναντι από τη Μήλο, και να κολυμπήσετε στα απίθανα μπλε νερά της, μία μοναδική εμπειρία ζώης.

Το κολύμπι, η πεζοπορία, το kayak και οι καταδύσεις είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους να εξερευνήσετε αυτό το πολυσχιδές νησί και χαιρόμαστε πολύ που το Polyegos View θα είναι το ορμητήριό σας στο νησί.